Koliek

StromendPaard heeft ondervonden dat lymfedrainage werkt bij koliek. Omdat deze indicatie op persoonlijke ervaring berust en de therapeut geen veearts is, is het niet gezegd dat manuele lymfedrainage bij alle vormen van koliek werkt. Uiteraard geldt: hoe eerder je erbij bent, des te beter.

Lymfedrainage bij koliek

Het lymfestelsel loopt door het hele lichaam, ook en vooral rondom de darmen. De ontspanning die uitgaat van lymfedrainage, werkt daar verzachtend en neemt de pijn en krampen weg. De darmen komen tot rust.

Ervaringen met koliek

Tina

Tina heeft in 2012 meerdere malen een lichte koliekaanval gehad. Daarna werd de koliek een keer zo erg dat ze niet meer wilde opstaan. Uiteindelijk toch op de been, kon ze nauwelijks lopen van de pijn. Ze zwalkte met haar benen onzeker over de grond, oortjes en oogjes lusteloos.

Ten einde raad ben ik ter plekke een drainage begonnen, overtuigd van de heilzame werking. Binnen enkele minuten was er verbetering zichtbaar. Haar ogen sprankelden weer, de oortjes alert. En daar ging ze, alsof er nooit koliek geweest was.

Caro

Caro had half 2013 een koliekaanval. Ze liep moeilijk, zwalkend en had links een holle buik en rechts een bolle. Kort na de start van de behandeling was ook hier verbetering zichtbaar.

Na afloop, zo een halfuur later, was de buik rechtgetrokken en stond ze nog een poos na te soezen. Ze liep weer goed en vertoonde geen tekenen van pijn. De eigenaresse deelt haar ervaring: Caro