Jazzy en lymfedrainage

Augustus 2013

Nadat ik de resultaten had gezien die Arianna heeft behaald met lymfedrainage bij haar eigen paard, heb ik eind 2012 haar hulp ingeroepen bij mijn merrie. Jazzy had last van oedeemplekken en hield afvalstoffen vast in haar lijf. Dit ligt in lijn met haar introverte karakter….zeg maar rustig: heel gesloten (destijds). Ondanks alle vooruitgang die we al hadden geboekt middels training, osteopathie, geen biks meer, enzovoort, was ze zelf onvoldoende in staat om de vrijgekomen afvalstoffen ook daadwerkelijk af te voeren. 1 proefbehandeling bij Arianna overtuigde mij direct van het effect van lymfedrainage en ze heeft toen 5 behandelingen in 1 week uitgevoerd bij Jazzy. De oedeemplekken waren weg, maar… wat een effect ook op het karakter van mijn paard! Van een gesloten  en soms ineens chagrijnig reagerend paard is ze veel vriendelijker en een stuk opener geworden.

Bij de eerste behandeling was Jazzy nog wat achterdochtig en chagrijnig (‘geen polonaise aan mijn lijf’), maar je zag haar ontspannen en bij de vervolgbehandelingen zat ze gelijk in die ontspannen modus. Ik denk dat Jazzy door de lymfedrainage niet alleen letterlijk afvalstoffen is kwijtgeraakt, maar ook de nodige onverwerkte emoties.

Medio 2013 merkte ik dat ze last kreeg van eiwitbultjes,een harde manenkam en veel jeukplekjes die ze kapot wilde schuren, omdat ze op een te vette wei stond voor haar doen. Ze is op een schralere wei gezet, maar omdat ze een binnenvetter blijft, heb ik tevens Arianna weer gevraagd voor 5 lymfedrainagebehandelingen. Ik vond het spectaculair om te zien hoe snel de klachten verdwenen en ik weer een happy paard kreeg. Je zag haar echt binnen een week opknappen.

De rust en harmonie die Arianna tijdens de behandeling uitstraalt, is geweldig en wat mij betreft is lymfedrainage een heel mooie ondersteunende therapie om de doorstroming weer op gang te krijgen en je paard te helpen afvalstoffen af te voeren.

Daniëlle